Hirdetés

Hajléktalan-ügyben az Alkotmánybíróságra várnak a bírák

Szabolcsihír

2018.11.17. 11:54

Hajléktalan-ügyben az Alkotmánybíróságra várnak a bírák

Regionális szabálysértési workshop a Nyíregyházi Törvényszéken.

Hirdetés

Hirdetés

Négy törvényszék szabálysértési ügyszakban dolgozó szakembereinek részvételével szabálysértési szakmai megbeszélést tartottak pénteken Nyíregyházán.

A workshop célja egymás tevékenységének megismerése, a jó gyakorlatok átvétele volt, ami a személyi és tárgyi feltételek mellett az aktuális jogalkalmazási kérdésekre is kiterjedt.

A társadalmi érdeklődés középpontjába került ún. „hajléktalan törvény” volt az egyik alapvető kérdés, mellyel kapcsolatban gyakorlati tapasztalat szinte nincs még a régióban.

Erre tekintettel a résztvevők nagy érdeklődéssel várják az Alkotmánybíróság határozatát, amely iránymutatást fog adni a jövőre nézve az ilyen jellegű ügyek elbírálásával kapcsolatban - közölte a Szabolcsihírrel dr. Sörös László, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője. Hozzátette: ezenkívül az elektronikus ügyinézés témakörével kapcsolatos aktualitások kerültek még napirendre.

A Debreceni, Egri, Miskolci és a Nyíregyházi Törvényszék bírái, titkárai és irodavezetői rendkívül hasznosnak találták a tapasztalatcserét, melynek folytatására mindenképpen számítanak - mondta vgezetül a szóvivő.

hajléktalan Nyíregyházi Törvényszék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés