Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajléktalan-ügyben az Alkotmánybíróságra várnak a bírák

| 2018. 11. 17. | 12:54:00
Regionális szabálysértési workshop a Nyíregyházi Törvényszéken.
Hajléktalan-ügyben az Alkotmánybíróságra várnak a bírák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy törvényszék szabálysértési ügyszakban dolgozó szakembereinek részvételével szabálysértési szakmai megbeszélést tartottak pénteken Nyíregyházán.

A workshop célja egymás tevékenységének megismerése, a jó gyakorlatok átvétele volt, ami a személyi és tárgyi feltételek mellett az aktuális jogalkalmazási kérdésekre is kiterjedt.

A társadalmi érdeklődés középpontjába került ún. „hajléktalan törvény” volt az egyik alapvető kérdés, mellyel kapcsolatban gyakorlati tapasztalat szinte nincs még a régióban.

Erre tekintettel a résztvevők nagy érdeklődéssel várják az Alkotmánybíróság határozatát, amely iránymutatást fog adni a jövőre nézve az ilyen jellegű ügyek elbírálásával kapcsolatban - közölte a Szabolcsihírrel dr. Sörös László, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője. Hozzátette: ezenkívül az elektronikus ügyinézés témakörével kapcsolatos aktualitások kerültek még napirendre.

A Debreceni, Egri, Miskolci és a Nyíregyházi Törvényszék bírái, titkárai és irodavezetői rendkívül hasznosnak találták a tapasztalatcserét, melynek folytatására mindenképpen számítanak - mondta vgezetül a szóvivő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés