Hirdetés

Hirdetés

Különleges kiállítás tapintható Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2019.02.22. 18:00

Különleges kiállítás tapintható Nyíregyházán

Mindent a kéznek!

Hirdetés

Tapintható világ – Válts nézőpontot! Ezt a címet viseli a Jósa András Múzeum legújabb kiállítása, mely február 23-tól március 31-ig tekinthető meg.

Az érzékenyítő program mottója: Mindent a kéznek!

Ez a kiállítás nagyon más, mint a többi. Ezt a kiállítást olyanok is felkeresik majd, akik talán még sosem jártak múzeumban. Ez a kiállítás több, mint egy szokványos művészeti tárlat, sokkal kézzel foghatóbb a programja, mint bármely másiknak.

Budapesti és polgári középiskolások, látó és nem látó képzőművészek, helyiek és fővárosiak küldték el képeiket, szobraikat, plasztikáikat a kiállításra. Több partnere van a témában a Jósa András Múzeumnak: a Vakok és Gyengénlátók megyei Egyesületén túl a Rotary Klub, illetve a Kézenfogva Alapítvány is részese ennek az érzékenyítő, inkluzív programnak. Matyi Ágota és wesselényis diákjai készítették a kiállítótermi látványt; igazodtak a koncepcióhoz, a sötét világűrbe állították be a Földet. Háttérben a korábban már bemutatott Halványkék pötty című LEGO képpel, mely 6 milliárd kilométer távolságban láttatja a Földet egy űrszondáról. A látvány nyomán egy neves csillagász 1996 májusában megtartott beszédének egy részlete olvasható braille írással a képen.

Az érzékenyítő program újabb eleme a kisgyerekkorában siketté és vakká lett neves író, aktivista, művészetpártoló, a több nyelven beszélő előadó, Helen Keller példája. Az élet vagy merész kaland, vagy semmi sem – vélekedett a munkásságával megidézett harcos nő, aki nem engedte, hogy bezáruljon előtte a világ. 

A március 31-ig látható értékes kiállításba kísérőt biztosít és érzékenyítő programot szervez a Jósa András Múzeum.
NyíregyházaJósa András Múzeumkiállítás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés