Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pálinkaverseny és batyus bál Nyíregyházán

| 2019. 02. 15. | 19:18:00
Kultúrházak éjjel-nappal.
Pálinkaverseny és batyus bál Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén is csatlakozott a Váci Mihály Kulturális Központ és társintézményei a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz – írja a nyiregyhaza.hu. A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított rendezvény célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek.

– Minden nap értéket adunk – szól az idei jelmondat. És valóban: a tágan értelmezett kultúra, az egészség, a test, a viselkedés, egyáltalán az életkultúra minden eleme helyt kap művelődési intézményeinkben. Országszerte több száz kulturális intézményben kínálnak programot a hétvégére – mondta Gerliczki Zoltán, az Alvégesi Művelődési Ház szakmai munkatársa.

Balettóra, vasárnapi matiné, pálinkaverseny, batyus bál, kézimunka kiállítás és farsangi családi délután is szerepel a Váci Mihály Kulturális Központ meghívójában.

Ez utóbbi például a Családokért Egyesülettel közös szervezésben zajlik a Jósavárosi Művelődési Házban. Az Alvégesi Művelődési Házban sem ritka dolog a gyerekeknek hirdetett kézműves foglalkozás, vagy a környéken lakó alkotók bemutatója. Ennek köszönhetően kiállítási lehetőséget kaptak március 9-ig a Támba testvérek.

– Szombaton az idősebb korosztályt várjuk a Kata tánctanodájába 14 órától, majd 16 órától lesz a Himalája lábánál című előadás, illetve egy Shakti-bemutató, mely egy érdekes kezdeményezés, január óta van itt, a művelődési házban. Egy kicsit a jóga, a tánc, az önfejlesztés, önmegismerés határait súrolja. Ha valakit érdekel és szeretné kipróbálni, szeretettel várjuk. De szombaton lesz Kizomba Valentin-napi buli is, ami éjfélig fog tartani – tette hozzá.

Az Alvégesi Művelődési Ház 17 csoportja között a kung-fu-tól a pilatesig, a német társalgó körtől a Piktor tanodáig sok minden fellelhető. Vasárnap élményfestéssel várják a tanoda régi és új vendégeit. A Városmajori Művelődési Házban textilszobrok jelennek meg, és Mazsolák címmel Illyés Péter előadóművész mutatja be életművét. A Váci Mihály Kulturális Központ balettbemutatót és zenés mesejátékot kínál az érdeklődőknek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés