Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vezetői és miniszteri elismerések Kisvárdán

| 2019. 02. 22. | 19:30:00
Öt ápolót és egy ápolói csapatot tüntettek ki.
Vezetői és miniszteri elismerések Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar ápolók napja mára az egészségügyben dolgozók egyik legkiemelkedőbb eseménye. Így volt ez február 21-én, csütörtökön délután a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban is, ahol ünnepélyes keretek között ismerte el a betegágyaknál szolgálatot teljesítők munkáját Hegyi Henrik főigazgató, Hadobásné Kiss Hedvig megyei szakfelügyeleti ápoló, Dr. Veres Eleonóra orvosigazgató és Jakabné Harcsa Erzsébet ápolási igazgató – adta hírül a kisvarda.hu.

A kulturális műsorral tarkított ünnepségen öt ápolót és egy ápolói csapatot tüntettek ki a Kossuth Zsuzsanna nevével és arcképével ellátott bronz-plakettel:

  • Bíró Gáborné, a Krónikus Belgyógyászat „Bíró-anyuja” gondos, lelkiismeretes munkát végez nap mint nap már 1985 óta. Erzsike segítőkész, humánus, megbízható és magabiztos, példa a kollégáknak és biztonság a betegeknek.
  • Matyi Lászlóné, a szakmáját értő, biztos tudású belgyógyászati-ápoló, egy kiváló kolléga, akire rendkívüli esetekben is számíthatnak munkatársai. Megbízható, pontos, precíz, ráadásul türelme végtelen.
  • A gyerekosztályon dolgozó Varró Csabáné 1991 óta erősíti a kisvárdai kórházat. Minden feladatban helyt áll, soha nem adja fel. Fontos szerepe van az új dolgozók betanításánál, figyelme nem csupán a munkájára, hanem a betegekre is kiterjed.
  • Vajda László Zsoltné 2013 óta dolgozik a Rehabilitációs Osztályon. A betegágy melletti feladatokat hivatásának tekinti, a csendes, szűkszavú, visszahúzódó jellem mögött kimagasló határozottság és hivatástudat áll.
  • Pálfi Lászlóné 25 éve ápolója a Neurológiai Osztály szakmai csapatának. Munkáját a betegek iránti tisztelet, szeretet, megbecsülés és segítőkészség, magas szakmai színvonal jellemzi.
  • Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály: nincs olyan osztály, akinek ne lenne kapcsolata az itt dolgozó munkatársakkal. Ezt a központi szerepet adja az a feladat, amelyet ők önzetlenül felvállaltak. Megnyugtató tudni mindenkinek, hogy van egy „csapat” a háttérben, akiket bárhonnan és bármikor lehet hívni, 2-3 percen belül ott vannak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés