Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aki szeret, az etet! A kisvárdaiak nagyon tudnak

| 2019. 03. 07. | 09:49:00
Arany és bronz!
Aki szeret, az etet! A kisvárdaiak nagyon tudnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén 17. alkalommal rendezték meg hazánk legnagyobb és legszínesebb szakmai versenyét, a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságot március 2-án Tatán. A megmérettetésen szakács, cukrász, felszolgáló és pék szakmákban versenyeztek a szakemberek és a tanulók, de a programban szerepelt koktélverseny és  cukorvirág kategória is – írja a haromhatar.hu

A versenyen a Kisvárdai SZC. II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája növendékei  is képviseltették magukat.

Péktanuló kategóriában Bacskai Zsuzsanna és Balázs Martin munkáit csodálhatták meg a látogatók. A szakmai zsűri bronzéremmel jutalmazta mindkét diák alkotását. Felkészítő: Török Károly.

Felszolgáló-tanuló kategóriában Sinka Ádám versenyzett, aki a Rákóczi-emlékév alkalmából készített díszterítést. A szakmai zsűri előtt Ádámnak szóban is bizonyítani kellett tudását, ismertetnie kellett az alkalomhoz készített ötfogásos menüsor ételeit és italait, azoknak esetleges készítését, készítési módjait is. A bizottság aranyéremmel díjazta a diák munkáját és tudását. Felkészítő: Dér Sándorné, dr. Vargáné Ésik Emese, Katona György.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés