Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas elismerés Marcinak Federertől

| 2019. 03. 01. | 10:23:00
A nyíregyházi teniszező szintet lépett - mondta a svájci.
Hatalmas elismerés Marcinak Federertől
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról már beszámoltunk, a kiváló nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton szoros küzdelemben veszített Dubajban csütörtökön. A korábbi világelső Federer 1 óra 56 perc alatt, 7:6, 6:4-re győzte le.

[Beillesztett cikk: Szoros meccsen kapott ki Fucsovics Federertől]

A világranglista első helyén álló, svájci teniszező tévékamerák előtt elismeréssel nyilatkozott ellenfeléről:

„Márton nagyon jól játszott, és szintet lépett azóta, mikor legutóbb találkoztunk. Szeretem az ilyen játékosokat, akik szépen építgetik a karrierjüket, elérik a top százat, aztán a top hetvenet, most pedig már tagjai a top ötvennek, és ezzel még nincs vége, hiszen Márton a következő években is meghatározó teniszező lesz. A legjobbakkal is jó meccseket játszik, olykor le is győzi őket. Tavaly nagyon jó éve volt, versenyt nyert Svájcban, néhány hete egy másik tornán is döntőt játszott, most pedig itt is remekelt. Szoros küzdelem volt, kis különbséggel tudtam csak nyerni, holott az emberek, ha ránéznek az eredményre, azt hihetik, ez két sima szett volt. Pedig nem”

- mondta Federer magyar ellenfeléről. A videót Fucsovics Márton osztotta meg Facebook-oldalán.

A nyíregyházi teniszező maga is értékelte a meccset, főként az elszalasztott esélyekről beszélt az MTI-nek, miután a negyeddöntőben kikapott a húszszoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federertől a dubaji 2,9 millió dollár (812 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

"Más hozzáállással mentem ki a pályára, mint tavaly Melbourne-ben. Győzni akartam, és úgy érzem, erre meg is volt az esélyem"

- utalt arra a magyar játékos, hogy a tavalyi Australian Openen három szettben kikapott a svájci sztártól.

"Közel jártam a sikerhez, a meccs után főként a kimaradt szettlabdák miatt bosszankodtam. Az egész mérkőzés másként alakult volna, ha a kettőből az egyiket meg tudom csinálni"

- tette hozzá.

Fucsovics a jövő héten már az Indian Wellsben sorra kerülő szupertornán szerepel.

"Nincs megállás, utazom tovább Kaliforniába, ahol várhatóan életemben először kiemelt leszek"

- fűzte hozzá a magyar játékos, aki valószínűleg a karriercsúcsot jelentő 31. helyre jön fel a jövő heti ATP-rangsorban.


   

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés