Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Születésnapot ünnepelt Mátészalka büszkesége

| 2019. 03. 12. | 17:40:00
A Szatmár Táncegyüttes fellépésén több korosztály együtt ropta.
Születésnapot ünnepelt Mátészalka büszkesége
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fergeteges hangulatú előadást tartott a napokban Mátészalkán a Szatmár Táncegyüttes, hogy immár a negyedik X-et is betöltötte.

A Van egy történetem - a 40 éves Szatmár Táncegyüttes estje címet viselő program nemcsak a táncosokat, a közönséget is megmozgatta. Az idén 50 éves városban a Szatmár Táncegyüttes tagjai az elmúlt 40 évben egy nagy családdá kovácsolódtak össze. Így aztán több korosztály is fellépett az ünnepi gálán, melyen közel három órán keresztül mutatták be a szatmári táncosok a tudásukat, felkészültségüket, és persze minden lépésen átsütött a néptánc szeretete.

A Szatmár Táncegyüttes 1978-ban alakult iskolai csoportból - írja honlapján a csoport. Az együttes alapításának célja eleinte egy közösség kialakítása volt, hogy a tagok szabadidejüket hasznosan eltölthessék. Később már új cél vezette a közösséget: a szatmári térség hagyományőrzése. A későbbiek folyamán a csoport vállalta a mai autentikus néptáncok minél szélesebb körben való megismerését, terjesztését, továbbadását és színpadra állítását. A csoport az évek során több vezetővel dolgozott, közben sorra vívta ki az elismerést a különböző minősítő versenyeken és gálákon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés