Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan, ki rendezheti be a kisvárdai szigeteket

| 2019. 04. 24. | 16:36:00
Állatokat formázó építményeket emelnek.
Megvan, ki rendezheti be a kisvárdai szigeteket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyírépszer Hungária Kft. lesz a kisvárdai Nádas-tóhoz tervezett ökoturisztikai beruházás kivitelezője – derül ki az április 24-i Közbeszerzési Értesítőből.

A budapesti cég nettó 47,9 millió forintból valósíthatja meg a Várhoz és Várfürdőhöz közeli mesterséges tavon található szigetecskékre tervezett rendhagyó építményeket. A „különböző állatfigurákat mintázó, bejárható épületekből szerkesztett teret” a fahidakon át elérhető szigeteken építik fel. Maguk a bagoly, vaddisznó, sün, sólyom, medve, macska, egér és teknős alakú építmények füvesített földsáncokon kapnak helyet, betonalap nélküli fa vázszerkezetből állnak. Egy másik szigeten 6, fából készítendő gyermekjátszót (stilizált kalózhajó, hajóhinta stb.) terveznek létrehozni egy nagy homokvárépítő park mellett. A harmadik szigetet csak tutajjal lehet majd megközelíteni, egyetlen, nagyobb gyerekeknek szánt, ácsolt szerkeszetű játszóeszköz lesz rajta.

A munkára két nyíregyházi cég, a NYF-Bau Kft. és a Kelet-Onyx Kft. is pályázott. A nyertessel április 15-én kötött szerződést az önkormányzat.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés