Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új applikációt fejleszt egy nyíregyházi házaspár – gazdiknak

| 2019. 04. 01. | 17:29:00
Már idén debütálhat a dogGo.
Új applikációt fejleszt egy nyíregyházi házaspár – gazdiknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy magyar fejlesztésű telefonos alkalmazás lehet a kutyások új kedvence. Hamarosan érkezik a dogGo nevű applikáció, ami új szintre emelheti a kutyasétáltatást és remek közösségi tér lehet a gazdiknak is.

Az appot egy nyíregyházi családi vállalkozás fejleszti, az alapok és az arculat pedig már el is készültek.

Az ötletgazda Németh László és felesége, Németh-Koleszár Brigitta, akik maguk is kutyatulajdonosok. Egy szokásos parkban tett sétáltatás közben fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha a kutya és a gazdik is találnának maguknak társaságot ilyenkor. Ezután született meg egy valós idejű térképen alapuló, aktív közösséget építő applikáció ötlete, amelyről a szmo.hu-nak már ízelítőt is adtak.

Az eddigi információk alapján a dogGo egy egyszerű, könnyen kezelhető és barátságos dizájnnal csábító alkalmazás, amely abban segíti a gazdikat, hogy társakat találjanak a kutyás programjaikhoz, főleg a sétáltatáshoz.

Ehhez mindössze egy profilt kell csinálni, amelyen információkat oszthat meg a gazdi magáról és kedvencéről. Célszerű egy jó szöveges bemutatkozással indítani, amihez természetesen kell a gazdi és a kutya neve, utóbbi kora, neme, fajtája, és viselkedési jellemzői, illetve az, hogy ivartalanított-e. Fontos, hogy legyen egy közös kép kutyáról és gazdiról, de akár eddigi közös életükről, esetleg szokásaikról is lehet mesélni a bemutatkozó részben.

Azt is be lehet írni, mikor, milyen gyakran és hol sétálnak, így mások tudni fogják, hogy hol lehet velük összetalálkozni.

Ezután különböző szempontokat lehet megadni, aszerint, hogy a gazdi milyen társakkal szeretne találkozni a sétáltatásnál. Lehet például kutyafajta- és méret szerint leszűkíteni a kört, de akinek mindegy, milyen kedvence van a leendő társnak, a térkép alapján a környéken élőket is felkeresheti az appon keresztül. Ha egy kutya-gazdi páros profilja szimpatikus a leírtak alapján, felkérést lehet küldeni neki, ha pedig elfogadja, kezdődhet az ismerkedés a Messengerhez hasonló csevegőplatformon.

A gazditársak megbeszélhetnek közös időpontokat a kutyasétáltatáshoz, de spontán találkozás is összejöhet, hiszen az alkalmazásban láthatják a másik pontos helyzetét, ha előzőleg már mindkét fél elfogadta az ismerkedési felkérést. Ha összejött a találkozó, az appon később értékelni is lehet a többi kutyást, stílusosan mancsokkal, egytől ötig terjedő skálán. Ráadásul egyedi statisztikák is készülnek a sétákról: az app ugyanis rögzíti például az együtt töltött időt és a megtett kilométereket is.

A dogGo egyelőre még a fejlesztési fázisban van, de várhatóan még idén, 6-8 hónap múlva debütálhat élesben. Androidos és iOS alapú készülékekre is le lehet majd tölteni, ráadásul ingyenesen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés