Hirdetés

Hirdetés

A kisvárdai diákok beírták magukat az Aranykönyvbe

Fotó: Szabó Sándor

2019.05.03. 09:38

A kisvárdai diákok beírták magukat az Aranykönyvbe
A tanárok is megjelentek a rendezvényen.

Seszták Miklós gratulált a végzősöknek.

Hirdetés

Aranykönyvnek hívják azt a különleges „névjegyzéket”, ami immáron három éve gyűjti az érettségiző diákok és pedagógusai névsorát. A könyv debütáló évében Seszták Miklós országgyűlési képviselő, kormánybiztos és Leleszi Tibor polgármester ötletére és társaságában jutott el minden helyi iskolába, majd a következő évektől már egy városi ballagási ünnepség keretében íródott be a ballagó diákok neve a különleges lapokkal kötött és borított könyvbe – olvasható a kisvarda.hu-n.

Az ötletgazdák május 3-án a Városháza dísztermében személyesen fogadta Kisvárda hat középiskolája végzős osztályának egy-egy diákját és osztályfőnökeiket.

A polgármester jókívánságai után a jelenlévők saját nevüket írták a könyvbe, nyomot hagyva ezáltal az utókornak, hogy „érettek lettek”. A rendezvényen megjelentek a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, az Apáczai Oktatási Centrum és a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ballagói és ballagtatói.

Természetesen valamennyi diák ellátja majd kézjegyével az Aranykönyvet, mely 2017-től kezdve őrzi a valaha helyben érettségizett diákok nevét.

Galéria

KisvárdaérettségiAranykönyv

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés