Hirdetés

Közel 400 milliós kárt okozott a vihar a szabolcsi iskolákban

MTI

2019.07.08. 11:14

Közel 400 milliós kárt okozott a vihar a szabolcsi iskolákban
(Fotó: internet)

A helyreállítás mindenhol befejeződik szeptemberre.

Hirdetés

Hirdetés

A Klebelsberg Központ (KK) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tankerületi központjának 50 intézményében 360-380 millió forintos kárt okozott a június 27-i vihar – közölte a központ elnöke a július 8-i sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hajnal Gabriella elmondta, a helyreállítás minden intézményben azonnal megkezdődött, a tanítás szeptemberben elindul.

A viharkárok a kisvárdai, a mátészalkai és a nyíregyházi tankerület iskoláit érintették, számos intézményben jelentős, több tízmillió forintos kár keletkezett, másokban kisebb helyreállítási munkákat kell csak végezni. Hozzátette: a vihar egyebek mellett az épületetek tetőszerkezetét, napelemeket rongált meg, az udvarokban fák dőltek ki. Az elnök beszámolt arról is, hogy a vihar idején a nyári táborok miatt több száz gyermek tartózkodott az intézményekben, személyi sérülés szerencsére nem történt. A pedagógusoknak lélekjelenlétükért és felkészültségükért a katasztrófavédelem munkatársainak pedig segítségükért mondott köszönetet Hajnal Gabriella.

Az MTI kérdésére közölte: a helyreállítás költségeivel kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a kormányzat is támogatásról biztosította a Klebelsberg Központot.
NyíregyházaKisvárdaMátészalkaviharkárokhelyreállítás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés