Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy új játszótér épül nyár végéig Nyírbátorban

| 2019. 07. 02. | 17:03:00
A 740 éves városban szökőkutat is avattak.
Négy új játszótér épül nyár végéig Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tavaly a második várossá válás 45. évfordulóját ünnepelte Nyírbátor, idén pedig a 740. születésnapját. A folyamatosan fejlődő szabolcsi településen a legkisebbekre különösen odafigyelnek.

Mi más is lenne a csúszda, mint egy hatalmas sárkány?

Június végén adták át a Sárkányfürdőben a gyermekmedencét,  a belvárosban pedig szökőkutat avattak. A rekkenő hőségben jólesik hűsölni a környezetében.

Magasra szökik a víz a kövek közül

A város azonban újabb meglepetéseket tartogat a nyírbátori gyerekeknek, ugyanis

a nyár végéig négy új játszóteret építenek számukra.

Nem könnyű persze lépést tartani a gyorsan fejlődő, modern kor játékaival úgy, hogy az egyben a kicsik fejlődéséhez is hozzájáruljon. Fontos, hogy az épülő játszóterekkel a gyerekek számára kellemes környezetet teremtsünk, és olyan fejlődési lehetőségeket nyújtsunk, amelyekkel a gyerekek megszeretik városukat - írják az önkormányzat illetékesei, akik már ki is jelölték a helyszíneket.

Ilyen vár épül a "kuckó" közelébe

A város négy új játszótérrel bővíti a gyerekek szabadtéri szórakozási lehetőségét. Elkészül a tavaly megtervezett, három árbocos Sárkányhajó játszótér a sportpályán lévő régi medence helyén, felhasználva a terület adottságait.

Ez a játszótér különleges felszereltségével és egyedi megjelenésével valószínűleg a gyerekek nagy kedvence lesz a tavaly felújított Kerekerdő óvoda szomszédságában.

A Sárkányhajóval párhuzamosan épül egy másik, nagyobb játszótér az Édesanyák útja 7. szám alatti épület udvarán. Az idén már megújult a szomszédságában lévő Ifjúsági és Családi Kuckó épülete is, valamint a régi iskolaépület felújítása is folyamatban van, így az udvarrész egy igazán kellemes, családias hangulatú komplexummá alakul őszre. A klasszikus játszótéri elemek (pl.: hinta, csúszda, mászófal) egy hattornyú váron fognak elhelyezkedni, valamint a vár mellett interaktív elemek szolgálnak majd a kicsik játékos tanulására, szórakozására. 

A játszóterekkel párhuzamosan egy központban lévő, mégis csendes környezetben is létrejön egy olyan komplex közösségi tér, ahol a kültéri és a beltéri infrastruktúra lehetőséget nyújt ez év őszétől a gyerekek számára, hogy megtalálják Nyírbátorban az ideális kikapcsolódási lehetőséget.

Két kisebb játszótér is épül, egy a Fecskelakás udvarára, ahol hinta, libikóka, rugós játék és homokozó is várja majd a gyerekeket, valamint hasonló felszereltségű játszótérrel bővül a tavaly elsősorban belül felújított Settlement ház is a József Attila utcán, ahol a hátrányos helyzetű gyerekeket várják fejlesztő programokkal hétről hétre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés