Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csaknem 110 millió forintból épül három út Nyírbátorban

| 2019. 08. 13. | 15:56:00
Az építkezés ideje alatt a lakosság türelmét kérik.
Csaknem 110 millió forintból épül három út Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mátészalkai székhelyű Nyír-Építő Kft. végzi az összekötő utak építését a város belterületén. Az augusztus 13-i Közbeszerzési Értesítő szerint a munkálatokra nettó 109,9 millió forintot fordít az önkormányzat, mely érinti az Ifjúság útja - Kossuth L. utca, az Ifjúság útja - Egyház utca, valamint a Fáy András utca - Szentvér köz közötti szakaszokat. 

Jelenleg az Ifjúság utca felől parkosított, térkővel ellátott terület található, amely kerítéssel el van választva az Egyház utca felé eső füves területtől. A telek ezen része üres, nincs beépítve. Az Ifjúság utca ezen szakasza két forgalmi sávos, míg az Egyház utca egy forgalmi sávos, kb. 4 méter szélességű aszfaltozott út. Az Egyház utca egyirányú a Váradi utca felől a Madách utca irányába. Az összekötő út teljes hossza 91,80 méter. A tervezett összekötő úton 16 normál és 1 mozgáskorlátozott parkolót alakítanak ki. 

A második részt a Fáy utca és Szentvér köz között, a Fáy utcai lakótömb mögött alakítják ki. A tervezési területen jelenleg a Fáy utcáról nyíló parkoló található, ami rossz minőségű aszfalt burkolattal és gyephézagos térkővel van ellátva. A tervezési szakasz eleje a Fáy utcai útcsatlakozás, a vége pedig a Szentvér közi útcsatlakozás. A lakóút teljes hossza 210,74 méter. Az első szakaszon 9 normál és 1 mozgáskorlátozott parkolót hoznak létre. A második szakaszon 28 parkolót építenek az út bal oldalán.

A Kossuth utca és az Ifjúság utca közötti területen, valamint az Ifjúság utca és a Báthory István Katolikus Általános Iskola melletti üres telken alakítják ki a harmadik szakaszt. Az összekötő út teljes hossza 103,03 méter. A tervezett összekötő úton 16 normál és 1 mozgáskorlátozott parkolót építenek.

[Beillesztett cikk: Három út építése kezdődik Nyírbátorban]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés