Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eltűnt egy kisvárdai testvérpár Mallorcán

| 2019. 10. 28. | 09:30:00
Hatalmas vihar volt a szigeten.
Eltűnt egy kisvárdai testvérpár Mallorcán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is nagy erőkkel keresik a spanyol hatóságok a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárt. A 30 éves nőt és 18 éves öccsét egy szemtanú szerint egy hullám sodorhatta el egy szikláról a múlt hét közepén. A külügyminisztérium azt közölte: a barcelonai magyar konzulátus folyamatos kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal - számolt be róla az RTL-Klub híradója október 27-én este.

Ez elmúlt hét közepén hatalmas vihar volt Mallorcán, ketten meghaltak, hat embert pedig még mindig keresnek. Drónokat, búvátrokat, helikoptereket is bevetettek, de egyelőre nem jártak sikerrel.

Az eltűntek között két magyar is van. Rokonai is keresik a 30 éves kisvárdai nőt és 18 éves öccsét, akik múlt hét kedden érkeztek Mallorcára. A sziget déli részén nyaraltak, a festői Cala D'or nevű üdülőhelyen.

Unokatestvérük a magyarok Mallorcán közösségi oldalon kért segítséget:

"Segítségre lenne szükségem nekem és a családomnak! Két unokatestvérem kint van Mallorcan viszont kettő napja nem lehet őket elérni telefonjuk ki van kapcsolva ahol vannak szállodát is hívtuk illetve írtunk emailt is de reakció nem volt egyikre sem!" - írta.

Egyikük szerdán még bejelentkezett egy szórakozóhelyről, de azóta nincs hír róluk, pénteken pedig ki kellett volna jelentkezniük a szállodából, de ott sem látták őket. Egy szemtanú szerint egy hatalmas hullám sodorta el őket egy szikláról. Unokatestvérük a közösségi oldalon azt is közölte, a testvérek bérelt autóját már megtalálták.

Egy Mallorcán élő nő az RTL Klub híradójának elmondta, nagyon veszélyes a sziget déli partszakasza, mert nagyon sziklás.

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár közösségi oldalán közölte: "A Barcelonai Főkonzulátusunk kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal. Az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. Kollégáink mindenben a család és a rendőrség rendelkezésére állnak."

A testvérpárt a kisvárdai rendőrkapitányaág is eltűntként kezeli.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés