Fucsovics főtáblás Dohában

MTI

2020.01.06. 16:12

Fucsovics főtáblás Dohában
Illusztráció

Újabb mérkőzés vár rá.

Hirdetés

Hirdetés

A fiatal nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton főtáblára jutott az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, miután a második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben.

A kvalifikáció első kiemeltjeként a 27 éves Fucsovics - a viadal honlapja szerint - január 5-én három szettben, 4:6, 6:1, 6:4-re bizonyult jobbnak a cseh Jiri Veselynél, aki a 105. a világranglistán.

A magyar játékos (70.) az első szettben 1:5-ös hátrányba került: mindhárom szerváját elveszítette, miközben egyszer brékelt. Fucsovics a folytatásban hiába zárkózott fel, 48 percet követően játszmahátrányba került. A második szettben viszont már egyértelműen ő irányított, és 26 perc alatt könnyedén egyenlített. A döntő játszmában a magyar játékos 2:2 után brékelőnyre tett szert, és abból kiszerválta a meccset, amely 1 óra 50 percig tartott.

Facebook

Ma hatalmas küzdelemben, három szettben sikerült felülkerekednem mai ellenfelemen Jiri Veselyn, aki végig kitartóan küzdött ellenem. Az első szettben megnehezítette a dolgom a szél, de a rossz időjárási viszonyok sem tudtak eltántorítani a célomtól, ami nem más, mint a győzelem volt!

Kedden sem lesz könnyű feladatom, hiszen a főtáblára felkerülve Frances Tiafoe-val játszom.

Köszönöm mindenkinek aki hisz bennem és szurkol értem! Számítok rátok a továbbiakban is - írta hivatalos közösségi oldalán a 27 éves nyíregyházi játékos.

Január 7-én ellenfele a 21 esztendős amerikai Frances Tiafoe lesz, aki 47. a világranglistán.
versenyteniszFucsovics MártonDoha

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés