Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics tovább menetel Dohában

| 2020. 01. 08. | 19:11:00
Ott van a legjobb nyolc között.
Fucsovics tovább menetel Dohában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton bejutott a legjobb nyolc közé az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán január 8-án.

A világranglistán 70. magyar játékos a szerdai nyolcaddöntőben a török Cem Ilkellel csapott össze, aki a rangsor 279. helyezettjeként szabadkártyával szerepelt a főtáblán, és még csak pályafutása 26. ATP-főtáblás meccsére készült.

A két játékos eddig egyszer találkozott, 2016-ban az olaszországi Todiban rendezett salakpályás challenger-versenyen Fucsovics nyert szetthátrányból fordítva. 

A szerdai meccsen a selejtezőből főtáblára került 27 éves magyar - aki már három győzelemnél tartott Katarban - az első szettet nagyon magabiztosan, 29 perc alatt megnyerte, majd a másodikban is ő irányított. Öt-négynél két meccslabdája volt, melyeket három évvel fiatalabb isztambuli ellenfele ugyan hárított, de a harmadikat értékesítve az MTK játékosa 1 óra 13 perc elteltével lezárta az összecsapást.

Facebook

Örülök, hogy ma is helyt tudtam állni ellenfelemmel szemben és két szettben legyőzni 6:1 6:4-re! Nagy volt a teher rajtam, hiszen mindenki ezt várta tőlem. Cem nagyon keményen küzdött, de nem hagytam magam! Tovább akartam jutni és sikerült! Főtábla 3. fordulója vár rám holnap, viszont az, hogy kivel játszom csak később derül ki. Köszönöm a bíztató szavakat és a szurkolást! - írta hivatalos Facebook oldalán a fiatal nyíregyházi teniszező.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés