Hirdetés

Megvette a Ságát a kisvárdai Master Good

MTI

2020.01.13. 18:30

Megvette a Ságát a kisvárdai Master Good
A Sága jól ismert terméke

A hazai csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja a keleti-magyarországi cég.

Hirdetés

Hirdetés

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételár kiegyenlítése január 13-án megtörtént – tájékoztatta a Master Good az MTI-t. A közlemény szerint a tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal. 

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. A cégcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat. A sárvári székhelyű Sága Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260 – közölte a Master Good.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát – tájékoztatott Bárány László, a Master Good tulajdonosa. A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése. A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret.

KisvárdaMaster Good Kft.Sága

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés