Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcaddöntős Fucsovics Dohában

| 2020. 01. 07. | 19:42:00
Bravúros győzelmet aratott.
Nyolcaddöntős Fucsovics Dohában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán január 7-én, miután az első fordulóban három szettben jobbnak bizonyult a nyolcadik helyen kiemelt amerikai Frances Tiafoe-nél.

A viadal holnapja szerint az első szettben 2:2 után a selejtezőből főtáblára jutott magyar teniszező (a világranglista 70. helyezettje) két brékkel 5:2-re meglépett, és a folytatásban egy adogatógémjét elbukta ugyan, de magabiztosan jutott játszmaelőnyhöz. A második szettben Tiafoe (47.) 5:4-es vezetését követően a játszma első brékjével egyenlített. A döntő játszmában, a rivális 2:1-es vezetésénél Fucsovics elbukott egy maratoni gémet adogatóként, de nem tört meg, hanem újabb lendületet kapott a játéka. Két brékkel 4:3-ra fordított, majd az előnyét megtartva kiszerválta a meccset, amely 2 óra 22 percig tartott.

Már alig vártam, hogy ma a Center pályára léphessek Frances Tiafoe ellen, aki egyébként jó barátom és megmutathassam, ami bennem van.

Nagyon szoros meccs volt, olyan helyzetekkel, amikből csak kemény küzdelemmel tudtam kijönni győztesen.

Döntő szettben sem volt könnyű dolgom de végül sikerült fölé kerekednem, így az eredmény 6:4 4:6 6:4 lett. Következő meccsemet a török nemzetiségű Cem Ilkellel fogom játszani, amihez addig is gyűjtöm az energiát. Köszönet mindenkinek aki ma is szurkolt, nemsokára újra jelentkezem! - írja hivatalos közösségi oldalán a fiatal nyíregyházi teniszező.

Facebook

Fucsovics következő ellenfele a Cem Ilkel-Ricardas Berankis török-litván párharc győztese lesz.

Párosban a magyar teniszező a spanyol Fernando Verdasco oldalán később a nyolcaddöntőben az elsőként rangsorolt horvát Mate Pavic és brazil Bruno Soares duóval találkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés