Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Riasztás ónos eső miatt

| 2020. 01. 19. | 10:44:00
Nagyon óvatosan közlekedjen!
Riasztás ónos eső miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki ónos eső veszélye miatt a meteorológiai szolgálat január 19-én, vasárnap estig. Az érintett területeken néhány tized milliméter csapadék eshet..

A szakemberek ónos szitálásra, ködre figyelmeztetnek. Főként az ország középső tájain, a Duna-Tisza közén, a Dunántúl keleti részén, az Alföldön eleinte még több helyen is várható ónos szitálás.

Rossz látási viszonyokra, sűrű ködre kiemelten keleten, északkeleten, illetve az országban általában a magasabban fekvő hegyvidéki területeken lehet számítani.

A Dunántúl nagyobb részén jellemzően gyenge intenzitású havazás várható, de a hőmérséklet emelkedésével teret nyer a havas eső, eső csapadékforma is. A gyenge havazás napközben a középső országrészre is átterjed. Jellemzően 3 cm hó valószínű, de a Dunántúli-középhegységben, esetleg a Kisalföld keleti részén, illetve kiemelten a Bakony térségében helyenként 5-8 cm is hullhat. A hegyvidéki területeken várhatóan egész nap kitart hó formában a csapadék, de nyugat felől napközben átmenetileg a Dunántúl nagyobb részén fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés