Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vesztegetés: egy vádlott ismerte el bűnösségét Nyíregyházán

| 2020. 03. 02. | 16:14:00
Beregsurányi, barabási pénzügyőrök és ismerőseik állnak bíróság elé.
Vesztegetés: egy vádlott ismerte el bűnösségét Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék befejezte az előkészítő üléseket a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt Sz. I. és 17 társával szemben folyamatban lévő eljárásban március 2-án.

Az előkészítő üléseken tizenhatodrendű U.M. vádlott kivételével nem ismerték el a bűncselekmény elkövetését, a tárgyaláshoz való jogukról nem mondtak le, bővebb nyilatkozatot nem tettek. Tizenhatodrendű U.M. vádlott a bűnösségét a vádirat szerint beismerte, de a tárgyaláshoz való jogáról ő sem mondott le.  

A bíróság áprilisban folytatja az eljárást, ahol a vádlottakat tárgyaláson fogja részletesen kihallgatni. 

A vádirat szerint a vádlottak egy része pénzügyőrként dolgozott a beregsurányi és barabási határátkelőhelyen, másik részük olyan magyar állampolgár, akik rendszeresen jártak át Ukrajnába a határon. Így a vádlottak idővel összeismerkedtek, közöttük közelebbi kapcsolat alakult ki. 2015-ben és 2016-ben főleg Sz. I. elsőrendű vádlott tartotta a kapcsolatot a volt pénzügyőr vádlottakkal és a saját maga, valamint vádlott társai nevében több alkalommal anyagi ellenszolgáltatást nyújtott nekik azért, hogy ők a határon való átlépés során ellenőrzési kötelezettségüknek ne, vagy csak elnagyoltan tegyenek eleget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés