Hirdetés

Hirdetés

Gyűlik a parlagfű Nyíregyházán

Szabolcsihír

2020.07.27. 10:14

Gyűlik a parlagfű Nyíregyházán
A

Ezrével hordják a töveket a hulladékudvarba.

Hirdetés

Roppant népszerű a "Parlagfűért virág" elnevezésű akció Nyíregyházán. Az évek óta minden évben meghirdetett program keretében a tövestől kitépett, a Korányi úti lerakóba bevitt parlagfűért szolgáltatást kaphatnak a nyíregyháziak. Cserélhetik virágra, palántára, de akár fürdőbelépőt is érhet a beszállított, allergén gyomnövény.

Július 25-én szombaton, mint általában hétvégeken, nagy volt a forgalom a Korányi úti hulladékudvarban, ahol a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai a szokottnál nagyobb létszámban fogadták az ügyfeleket. Ottjártunk előtt nem sokkal komoly szállítmány érkezett:  15 ezer fő parlagfüvet hozott valaki.

Egyik szemünk sír, hogy még mindig ilyen sok a parlagfű, másik nevet: ezek a tövetsül kitépett egyedek már nem fognak tovább szaporodni.

Az interneten sajnos még most is gyakran keringenek olyan - minden tudományo megalapozottságot nélkülöző - hírek, melyek szerint a parlagfű különböző betegségeket gyógyít, ezzel szemben az igazság az, hogy a világ első száz invazív, kártékony és veszélyes növénye közé sorolta az Európai Élelmiszerbiztonság Hivatal (EFSA). Hazánkban legalább kétmillió ember életét keseríti meg a virágzó növény pollenje nyártól egészen az első fagyokig.

parlagfűNyíregyháza

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés