Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem akarja a szökőkutat a nyíregyházi Zöld Akciócsoport

| 2020. 08. 06. | 15:35:00
A sóstói fejlesztések során ligetek sérülnének egy turisztikai attrakció miatt.
Nem akarja a szökőkutat a nyíregyházi Zöld Akciócsoport
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alapvetően elhibázottnak tartja a Nyíregyháza-Sóstóra tervezett, nagyobb térköves felülettel körülvett szökőkút tervét, főként a jelenlegi fás ligetek kontójára a nyíregyházi Zöld Akciócsoport. A szervezet augusztus 6-i közleményében úgy fogalmaz, támogatják Sóstó fejlesztését, amíg az a természetközeli és épített környezet harmóniáját szolgálja. Sőt, nagy örömmel hallották a városrész autómentesítésére vonatkozó távlati elképzeléseket, „hiszen jelenleg az autós turizmus mértéke fenntarthatatlan”. Azonban – hangsúlyozzák – egy nagy, térburkolt terület kialakítását a zenélő szökőkúttal nem támogatják, az ugyanis csak időszakos attrakciót jelentő, költséges fenntartású és ízlés dolgában is várhatóan megosztó.  

[Beillesztett cikk: Sóstó elveszítheti varázsát az új szökőkúttal?]

– Arra kérjük a döntéshozókat, hogy módosítsák a sóstói fejlesztési elképzeléseket. Nagyon reméljük, hogy van annyi mozgástér a projektben, amely az előremutató elemek megőrzésével, erősítésével, a szökőkút elvetésével vagy méretének, elhelyezésének komolyabb áttervezésével kompromisszum lehet – közölték.

Emlékeztettek, Nyíregyházán nem precedens nélküli egy lakossági ellenállást kiváltó beruházás utólagos megváltoztatása, 2012-ben a Kossuth téri szökőkutat a városvezetés által fölkarolt lakossági véleményformálást követően alakították át.

Egy július végi lakossági fórumon is szó esett a szökőkútról, az eseményről bővebb cikkben számolt be a Szabolcsihir.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés