Hirdetés

Elégedetten nyilatkozott amerikai túrájáról Fucsovics Márton

| 2020. 09. 09. | 17:59:00
A nyíregyházi születésű teniszező jelenleg a világranglista 66. helyezettje.
Elégedetten nyilatkozott amerikai túrájáról Fucsovics Márton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Jó újra itthon lenni, a Cincinnatiből áthelyezett versenyen és a US Openen nyolc meccsből hatot megnyertem, előzőleg aláírtam volna ezt az eredményt. Sok pontot gyűjtöttem, és örülök, hogy ilyen jól sikerült az újrakezdés a koronavírus-járvány miatti leállás után – mondta szeptember 9-én az M1 aktuális csatornának a férfi tenisz-világranglista 66. helyezettje kiemelve, hogy a tengerentúlon kétszer is megverte a korábbi ATP-világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot.

A Davis Kupa-válogatott vezére kifejtette, a nyári felkészülés során sokat fejlődött a szervája és javult a kondíciója, s úgy érzi, jó irányba halad a pályafutása azóta, hogy Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal dolgozik együtt.

Ami a New York-i zárt kapus rendezést és a szigorú járványügyi előírásokat illeti, Fucsovics elmesélte, mindenkinek szokatlan volt, hogy be vannak zárva egy "buborékba", csak a pályán és a hotelben tartózkodhattak, ezzel együtt a nézők hiánya segített neki abban, hogy csak a játékra koncentráljon. Babos Tímea és Kristina Mladenovic első helyen kiemelt párosának kizárásáról úgy vélekedett, hogy sajnálja Babost, és olyan szempontból mindenképpen igazságtalan döntés született, hogy a francia partner egyszer sem produkált pozitív tesztet. Ami a jövőt illeti, az első számú magyar teniszező elmondta, a hétvégén Rómában selejtezőt kellene játszania, így az átállás rövidsége miatt azt a tornát kihagyja. Utána, ha Hamburgban felfér a főtáblára, akkor elutazik, ha nem, akkor elvégez egy kemény felkészülést a Roland Garrosra.

Hirdetés