Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helye van a top 10-ben a nyíregyházi teniszcsillagnak

| 2020. 10. 09. | 14:03:00
Ezt első edzője mondja, akit Fucsovics idei szerepléséről kérdeztünk.
Helye van a top 10-ben a nyíregyházi teniszcsillagnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Soha rosszabb Grand Slamet - a napokban így fogalmazott egy interjúban Fucsovics Márton, aki hétfőn, október 12-én már az 50. helyen lesz a világranglistán.

[Beillesztett cikk: A nyíregyházi teniszcsillag idei álma már teljesült]

A nyíregyházi teniszcsillagnak az idei álma ezzel már teljesült, a jövőli terve pedig, hogy a legjobb 30, majd 10 közé kerüljön.

De vajon hogyan látta a sportoló idei évét első edzője, felfedezője, aki akkor kezdte el tanítani Marcit, amikor még alig volt nagyobb, mint a teniszütő. Az akkor kisfiúban azonban akkora erő és kitartás volt, hogy semmi sem tudta eltántorítani az elhatározásától, hogy teniszező lesz.

Gyuricsku Enikő a mai napig végigizgulja és szurkolja Marci meccseit, és örül, amikor volt tanítványa győzelemmel távozik a pályáról. Ilyenkor megy az sms.

Marci!!!!! - mondja Enikő, így, sok felkiáltójellel, és ebben minden benne van: a szeretet, a büszkeség, az emlékek. Habár nincsenek napi kapcsolatban, Gyuricsku Enikő folyamatosan figyelemmel kíséri a legjobb magyar teniszező pályafutását.

- Sms-t írok, ha valamit szeretnék mondani neki. Gratulálni szoktam, szintén sms-ben. "Marcisan" szokott válaszolni, röviden, tömören

- magyarázza, majd hozzáteszi:

Marcinak kiváló edzői vannak. Hétfőtől előreláthatólag 50. lesz a világranglistán.

Hogy mit szól a további tervekhez?

- Hiszem a top 30-at, és bátor leszek: akár a top 10-et is - mondja, emlékeztetve arra, hogy "hiszen most, a párizsi versenyen az egyik legjobb fogadó játékosnak nevezték. Aztán hívták Iron Mannek, vasembernek is. Az Ausztrál Openen Mr For Handnek, vagyis tenyeres embernek."

- Ha ezeket összeadjuk, már csak az hiányzik, hogy az első adogatása hatékonyabb legyen. Fontos, hogy több ász adogatást üssön. Mondjuk 10 szervából 5 ászt - folytatja Gyuricsku Enikő. - A magassága megvan hozzá. Ha ebben tud fejlődni, akkor minden álma valóra fog válni

- állítja magabiztosan az edző, majd azt is elárulja:

- Még az enyém is. Ami a Marci álmán is túltesz. Az elmúlt félév nagy Marci "skalpokról" szólt. Dimitrov kétszer. Medvegyev, előtte Shapovalov. Hihetetlen nevek! Minden talajon felveszi a versenyt a legnagyobbakkal is. Nem dobál ütőt. Tiszteli ellenfeleit. Nincs számára elérhetetlen labda. Mégis a legnagyobb változást, az óriási elszántságot én a szemén látom. Meccs közben amikor mutatják a szemét látom azt a profi hozzállást. Amikor koncentrál. S mint tudjuk, a szem a lélek tükre

- teszi hozzá végezetül Gyuricsku Enikő, aki továbbra is fiatal tehetségek tanításával foglalkozik Nyíregyházán.

Cs. K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés