Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jegyautomatákat szerel fel a Volán Nyíregyházán

| 2020. 10. 01. | 15:07:00
Bérletet, vonaljegyet lehet majd váltani, ezt is a pandémia indokolja.
Jegyautomatákat szerel fel a Volán Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Automatából is vásárolhatunk buszjegyet és bérletet legkésőbb 2021. január elsejétől Nyíregyházán – a város képviselő-testülete döntött erről az október 1-jén tartott ülésén. A közgyűlés ennyiben módosította a Volánbusz Zrt-vel korábban megkötött szolgáltatási szerződést.

Három készpénzmentes és egy készpénz kezelésére is alkalmas automatáról van szó, ezek 0-24 órában fognak működni. Hogy az automatákat hol szerelik fel, azt az önkormányzat fogja eldönteni.

A változtatást a koronavírus-járvány miatti, rendkívüli helyzet indokolja, ezzel is szeretnék csökkenteni a készpénzhasználat egészségügyi kockázatát.

A napirendi pont tárgyalásakor Babosi György (Momentum, Szövetségben Nyíregyházáért frakció) megjegyezte: a Korányi úton egyes buszgegállókban annyi járat menetrendjének táblája van már az oszlopon, hogy a sor földig ér, és térdelniük kell az utasoknak, ha a legalsókat szeretnék megnézni. Kérdezte, van-e szándék arra, hogy visszatérjenek a korábbi, hatszögű menetrendi tájékoztatóra, amely körbejárható volt.

Podlovics Roland projektvezető válaszában közölte: nem kívánják visszahozni a korábbi rendszert, mert a mentrend-módosításoknál könnyebb egy-egy lapot cserélni, mint az egészet. Ezt Halkóné Rudolf Éva (Fidesz-KDNP) annyival egészítette ki, hogy a korábbi megoldásnál az utasnak le kellett lépnie a járdáról, ha az út felé néző menetrendet szerette volna megtekinteni, ami viszont balesetveszélyes volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés