Fucsovics visszavágott Madarásznak

MTI

2020.12.12. 18:01

Fucsovics visszavágott Madarásznak

A nyíregyházi teniszcsillag a világranglista 55. helyén szerepel.

Hirdetés

Hirdetés

A jelenlegi legjobb magyar, Fucsovics Márton győzelemmel kezdte meg szereplését a győri meghívásos tenisztornán, amelyen hat hazai férfi játékos mérkőzik meg egymással. A korábbi, nyolc nevet tartalmazó listáról Balázs Attila és Nagy Péter a héten visszalépett, majd az utolsó pillanatban is változott a mezőny, ugyanis pozitív koronavírus-tesztet produkált Valkusz Máté, helyére pedig a tartalék Vörös Máté ugrott be.

A világranglistán 55. Fucsovics december 12-én az A csoportban Madarász Gergellyel csapott össze elsőként, aki megverte őt a nyári Szuperligán.

Az Olimpiai Parkban eleinte ismét a balkezes Madarász volt jobb, aki 5:1-re elhúzott, majd a második szettben is brékelőnye volt, de a harmadik játszmát pótló döntő rövidítésben már a 28 éves Fucsovics uralta a labdameneteket. A kétnapos, zárt kapus verseny B jelű triójának nyitányán az idei magyar bajnok Marozsán Fábián fordulatos meccsen verte a tavalyi ob-győztes Makk Pétert, aki később Vörös Máté legyőzésével őrizte meg esélyét a csoportelsőségre. A szombati utolsó találkozón a 2017-ben junior Australian Open-győztes Piros Zsombor könnyedén legyőzte Madarászt. Vasárnap 9 órakor Marozsán-Vörös meccsel rajtol a műsor, majd 10.30-tól a Fucsovics-Piros összecsapással zárul a csoportkör.

 A folytatásban a csoportharmadikok az ötödik helyért játszanak 12.30-tól, a második helyezettek a bronzmeccsen lépnek pályára 14 órától, majd a csoportgyőztesek vívják a döntőt 15.30-tól.

Hirdetés

Szóljon hozzá!