Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keresik a nyíregyházi élményfolyó megvalósítóját

| 2021. 01. 04. | 17:55:00
Állatkerti fejlesztések: újabb ajánlatkérések.
Keresik a nyíregyházi élményfolyó megvalósítóját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több kifutó mellett a Nyíregyházi Állatparkba tervezett új, vizes látványosság kivitelezőjét is keresi már a beruházó önkormányzat. A „jégkorszak állatbemutató” néven futó projektben patagóniai oroszlánfókák, hegyi kecskék, szarvasok, farkasok és nagymacskák számára is kifutó épül, röpdével, valamint egy flume ride nevű, csónakon bejárható vizes csatornával.

A patagóniai oroszlánfókákat bemutató épület alapvetően az állatok kiszolgálását, szálláshelyét szolgálja majd, a közönség az emlősöket a külső kifutókban láthatja. Az említett „élményfolyó” révén az állatok közvetlen közelről is megtekinthetőek lesznek. Ami az élményfolyót illeti, az indítás után emelőszerkezet húzza föl négyszemélyes csónakokat a „Jégkorszak” főépület teteje fölé. A csatornában kis lejtéseknek köszönhetően haladnak majd előre a vízi járművek, majd egy 8 méteres lesiklással fordulnak bele a fékezőtóba. A terepszinten az orka öböl élménye után az oroszlánfókák külső kifutójának megközelítése biztosítja a folyamatos élményt

– írják a projekt ismertetőjében. A csónak a hegyi kecskék hidja alatt átfutva ér vissza a kiindulási pontra.

A hegyikecskék és Dall juhok kifutóját egy épített vasbeton falszerkezetre kialakított sziklafal fogja képezni. Mindezek megvalósítására 24 hónapja lesz a kivitelezőnek. 

Jégkorszak mint látványosság

A Nagyröpdében madarak és nagymacskák lesznek láthatók. A kifutókat a magasban kifeszített acélháló fedi le, alatta az adott élőhelynek megfelelően kialakított belső térrel. Az építmény körbejárható lesz. A kivitelezési idő 12 hónap. 

Ennél rövidebb időn belül, 8 hónap alatt megépülhet az új farkaskifutó. 

Az említett beruházások megvalósítása iránt érdeklődő cégeknek január 26-ig kell ajánlatot tenni.

Ami a fejlesztéseket illeti, a Jégkorszak főépületére (pingvinek, jegesmedvék, sarki rókák, nyércek kifutója, sarkvidéki klímakamra, kiszolgáló létesítmények stb.) kiírt ajánlatkérés ismereteink szerint még nem zárult le. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés