Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó hír a parkolóbérleteseknek Nyíregyházán

| 2021. 02. 09. | 16:07:00
Kovács Ferenc polgármester döntött.
Jó hír a parkolóbérleteseknek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó hírt közölt a Szabolcsihírrel Kása Brigitta aljegyző, a nyíregyházi operatív munkacsoport vezetője: Kovács Ferenc, Nyíregyháza határozatot hozott az ingyenes parkolás következtében kihasználatlanná vált parkolóbérletek érvényességének meghosszabbításáról.

A kormány a COVID-19 járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben előbb tavaly áprilisban, majd november 4-től ismét elrendelte a koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében a díjmentes parkolási lehetőség biztosítását.

Azért, hogy a megadott időszakban érvényes parkolóbérlettel rendelkezőket ne érje veszteség, a polgármester utasította a NYÍRVV Nonprofit Kft-t, hosszabbítsák meg azok bérletét, akik 2020. április 6. és június 30. között, valamint a 2020. november 4-től az ingyenes parkolásra vonatkozó szabályok hatályon kívül helyezésének napjáig – érvényes parkolóbérlettel rendelkeztek, illetve rendelkeznek.

A meghosszabbítás időtartamának meg kell egyeznie a díjmentesség miatt kieső időszakkal. Tehát annyi nappal hosszabbítható meg a parkolóbérlet, ahány nap „elveszett” az ingyenes parkolási időszakban.

A veszélyhelyzet megszűntével a NYÍRVV Nonprofit Kft. minden érintettet parkolóbérlet tulajdonost tájékoztatni fog a szükséges teendőkről.

Fontos tudnivaló: a hosszabbítás csak a zónás bérletekre vonatkozik, a kedvezményes, speciális bérletekre nem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés