Át kell szervezni Szabolcs megyében a koronavírusosok ellátását

szabolcsihir.hu

2021.03.12. 16:13

Át kell szervezni Szabolcs megyében a koronavírusosok ellátását
Archív fotó: MTI, Balázs Attila

Nézze meg, hova kell mennie, ha komoly tünetei vannak!

Hirdetés

Hirdetés

Részletes tájékoztatást adott ki március 12-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Felső-Szabolcsi Kórház. A közlemény alapján a járvány megyénkben is emelkedő számú megbetegedéseket okoz. A harmadik hullám napi esetszámainak emelkedése szükségessé teszi  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a COVID-19-gyanús és -fertőzött betegek ellátásának átszervezését.

A koronavírusosok ellátását jelenleg három kórházban – Nyíregyházán, Fehérgyarmaton és Kisvárdán – végezik. A kórházak terhelése nem egyenletes, így a betegutak módosításával az ellátást szeretnék biztonságosabbá tenni.

  • A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház Koronavírus Ambulanciája fogadja a Kisvárda, Záhony, Kemecse, Ibrány, Baktalórántháza, Vásárosnamény járási körzetébe tartozó betegeket.
  • Nyíregyházán a Jósa András Oktatókórház Koronavírus Ambulanciája a Nyíregyháza, Tiszavasvári, Rakamaz, Nagykálló járási körzetébe tartozó betegeket látja el.
  • A Fehérgyarmati Kórház teljes egészében COVID-ellátást végez, itt fogadják a Fehérgyarmat, Csenger, Mátészalka, Nyírbátor járási körzetébe tartozó betegeket.
Kérik, ha panaszai indokolttá teszik a kórházi vizsgálatokat, lehetőség szerint a háziorvosával való konzultációt követően, a koronavírusos betegek fogadására kijelölt kórházat keressék fel!
NyíregyházaKisvárdaFehérgyarmatkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés