Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics a dohai torna nyolcaddöntőjében

| 2021. 03. 09. | 18:52:00
A nyíregyházi teniszező ellenfele Dusan Lajovic volt.
Fucsovics a dohai torna nyolcaddöntőjében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton sikerrel vette az első fordulót, és bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán. A világranglista 46. helyezettje nem sokat pihenhetett múlt heti, rotterdami menetelése óta, ahol a selejtezőből indulva bejutott a vasárnapi döntőbe. Ott remek helytállással kikapott a nyolcadik helyen álló orosz Andrej Rubljovtól, majd hétfőn utazott el Katarba.

A nyíregyházi teniszező március 9-én a szerb Dusan Lajoviccsal (27.) csapott össze a komplexum második számú pályáján, pályafutása során először.

A 30 éves rivális 3:3-nál elvette a magyar Davis Kupa-válogatott vezérének az adogatását, aki viszont rögtön visszabrékelt, majd 6:5-nél három szettlabdát elszalasztott. Ennek ellenére nem roppant meg, és a játszmát lezáró rövidítésben hamar 4-1-re ellépett, végül pedig 55 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban a 29 éves magyar három bréklabdát hárított adogatóként, majd másodszor is sikerült elvennie a sokat bizonytalankodó belgrádi riválisának szerváját. Lajovic ezután már nem jutott el bréklehetőségig, Fucsovics pedig fogadóként nyerte meg a meccset úgy, hogy mérkőzéslabdánál kiváló ritörnt ütött, melyet az ellenfél csak a vonalon kívülre tudott továbbítani. A találkozó 1 óra 40 percig tartott. Fucsovics a nyolcaddöntőben a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkával (20.) vagy a dél-afrikai Lloyd Harrisszel (84.) csap össze.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés