Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szetthátrányból fordított, majd nyert Fucsovics

| 2021. 03. 11. | 09:30:00
A nyíregyházi teniszező nagy csatában jutott a negyeddöntőbe.
Szetthátrányból fordított, majd nyert Fucsovics
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva legyőzte a dél-afrikai Lloyd Harrist, és bejutott a negyeddöntőbe az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán. A világranglista 46. helyezettje vasárnap még döntőt vívott Rotterdamban, ennek ellenére kedden a dohai nyitókörben magabiztosan verte a szerb Dusan Lajovicot (27.). A március 10-i, szerdai folytatásban meglepetésre nem a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka (20.) állt a háló túloldalán, ugyanis a svájci klasszis nagy csatában kikapott a selejtezőből indult Harristől. A magyar és a dél-afrikai játékos eddig egyszer találkozott, 2019-ben a kínai Csengtuban az ellenfél nyert három szettben.

A második csata előtt a helyi műsorközlő is kiemelte, hogy a nyíregyházi teniszező - aki sorozatban harmadszor szerepel Dohában - kiváló formában van, és az elmúlt 11 napban hét meccset nyert meg. 

A centerpályán Roger Federer mérkőzése után még foghíjasabbá váltak a járvány miatt amúgy sem zsúfolt lelátók, ugyanakkor pandémia előtti időket idézte, hogy számítógép helyett vonalbírók segítették a mérkőzésvezető munkáját. A nyíregyházi teniszező második adogatógémjében bréklabdát hárított, ám 3:3-nál ez már nem sikerült neki, mert az ATP-rangsor 84. helyén álló rivális kiélezett helyzetekben extrákat ütött. Mivel a 24 éves Harris szervái érinthetetlennek bizonyultak, 41 perc elteltével Fucsovics szetthátrányba került. A második felvonás stabil adogatójátékokkal kezdődött, egyikük sem jutott el bréklabdáig, mígnem a 29 éves magyar - aki egy ízben a nap ütését bemutatva láb közül ütött nyerőt - 5:5-nél meccslabdával felérő bréklabdát védett ki. A játszmát lezáró rövidítésben Fucsovics 1-3-ról 5-3-ra fordított, majd két remek röptével lezárta a szettet, és kiegyenlített. A fokvárosi teniszező dühében messzire elhajította ütőjét. Száz perc után kezdődhetett a döntő játszma, melyre a 196 centis Harrisben elpattanhatott valami, mivel az első 13 labdamenetet elvesztette. A magyar Davis Kupa-válogatott vezére hamarosan 4:0-nál tartott, innen pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset a megroggyant Harris ellen. A találkozó 2 óra 10 percig tartott. Fucsovicsra a csütörtöki negyeddöntőben ismét az orosz Andrej Rubljov vár, akitől vasárnap kikapott a rotterdami fináléban, és akinek azóta mérkőzést sem kellett játszania. A harmadik helyen kiemelt orosz címvédőként érkezett Katarba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés