Elhunyt Lövei Csaba, nyíregyházi önkormányzati képviselő + FRISSÍTVE

Szabolcsihír

2021.04.12. 08:12

Elhunyt Lövei Csaba, nyíregyházi önkormányzati képviselő + FRISSÍTVE

58 éves volt.

Hirdetés

Hirdetés

Koronavírus-fertőzésben április 12-ére virradóra elhunyt Lövei Csaba tanár, nyíregyházi önkormányzati képviselő, a Szövetségben Nyíregyházáért ellenzéki frakció tagja. A politikust a nyíregyházi Jósa András kórházban kezelték.

Lövei Csaba diplomáját 1988-ban a Nyíregyházi Egyetem jogelődjén, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerezte. Pályája során dolgozott általános iskolai tanárként, kollégiumi nevelőtanárként, pénzügyi-biztosítási területen és politikai kampányok szervezőjeként.

A politikába a rendszerváltás idején kapcsolódott be, az SZDSZ megyei szervezője volt. Utóbb az Együtt-PM régiós koordinátoraként tevékenykedett, majd 2014-ben az Együtt-PM-jelöltjeként listáról lett a nyíregyházi közgyűlés tagja. 2019-ben egyéni körzetben nyert. A Mindenki Magyarországa, LMP, Függetlenek Egyesülete, JOBBIK, MSZP, Párbeszéd, Momentum, DK közös jelöltjeként jutott a nyíregyházi közgyűlésbe a 2019-es önkormányzati választáson, megelőzve a Fidesz városi elnökét.

Nemrég jelentette be: a 2022-es választásokon szeretné a Parlamentben képviselni a nyíregyháziakat, ezért indul az idei ellenzéki előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával a Párbeszéd Magyarországért színeiben.

Lövei Csaba 58 éves volt, három egyetemista gyermek édesapja. Ő már a második a nyíregyházi képviselő-testületben, aki a koronavírus halálos áldozata, miután tavaly ősszel elhunyt Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Frissítés:

Közlemény

"Nyíregyháza MJV Közgyűlése, a város vezetői és a Polgármesteri Hivatal dolgozói megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesültek, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Lövei Csaba önkormányzati képviselő.
Lövei Csaba már 1994 és 1998 között önkormányzati képviselő volt az SZDSZ színeiben,
2014 és 2019. között az MSZP-DK-EGYÜT-PM-F.E-Összefogás képviseletében.
2019-től a 3. számú egyéni választókerületben dolgozott önkormányzati képviselőként, a Szövetségben Nyíregyházáért ellenzéki frakció tagjaként.
Az évek során számos közgyűlési bizottság tagja volt:

1995-1998 között az Oktatási Bizottság alelnöke, valamint a Közművelődési, Ifjúsági, Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága képviselő tagja volt,
1998 és 2002 között a Kulturális Bizottság külsős tagja,
2002 és 2006. között a Városüzemeltetési Bizottság külsős tagja,
2006 és 2010. között a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság külsős tagja,
2014 és 2019. között a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, valamint a Városstratégiai Bizottság képviselő bizottsági tagja,
2019-től a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, valamint a Városstratégiai Bizottság képviselő bizottsági tagja volt.

Az önkormányzat Lövei Csabát saját halottjának tekinti, és ezúton is mély együttérzéséről és őszinte részvétéről biztosítja gyászoló családját és munkatársait.

Nyugodjon békében!"

gyászhírLövei Csaba

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés