Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics célja, hogy a top 30-ba kerüljön

MTI

2021.05.25. 16:18

Fucsovics célja, hogy a top 30-ba kerüljön
(Fotó: Fucsovics Márton Facebook-oldala)

A nyíregyházi teniszező azt mondta, a Garrosra még összeszedi magát.

Hirdetés

A nem túl eredményes salakszezon sikeres lezárásában bízik a francia nyílt bajnokság vasárnap kezdődő főtáblás küzdelmei előtt Fucsovics Márton, a tenisz-világranglista 44. helyezettje. A legjobb magyar játékos keddi sajtótájékoztatóján kifejtette,

kisebb hullámvölgybe került a salakos idény kezdete óta.

– Tény, hogy nem ez a kedvenc borításom, és ez az időszak nem sikerült jól. A Roland Garrosra, ahová holnap indulok, viszont összeszedem magam, és megpróbálom felidézni a tavalyi emlékeimet, amikor Párizsban nyolcaddöntőt vívtam – mesélte a 29 éves teniszező. Fucsovics Márton az első fél évről elmondta, az 55. helyről indult, közben volt 39. is az ATP-rangsorban, és 700 pontot gyűjtött január óta. – Ez az eddigi legjobb évkezdetem, de őszintén szólva számítottam rá, hogy így alakul, mert rengeteg munkát tettem bele. Most az a célom, hogy az eddigi csúcsomat megdöntve a top 30-ba kerüljek – jelentette ki, majd az MTI kérdésére közölte, ezt nem elsősorban a füves pályás szezonban tervezi – mivel 2010-es junior wimbledoni bajnoki címe óta nem sok eredményt ért el ezen a borításon –, hanem utána, a kemény pályás versenyeken. Az MTK játékosa elárulta, sokat jelent neki, ha olyan "csúcskategóriás" ellenfelek, mint Dominic Thiem vagy olyan legendák, mint Mats Wilander elismerően beszélnek róla, mert ezek a vélemények különösen jót tesznek az önbizalmának. A távolabbi terveket illetően Fucsovics Márton elmondta, még nem gondol az olimpiára, de mindenképpen szeretne pályára lépni Tokióban.

– Az olimpia mindig különleges verseny, én pedig azt tűztem ki magam elé, hogy egyszer át akarom élni azt a légkört. Még sosem jártam olimpián, és Tokiót nem szeretném kihagyni – fejtette ki, majd rátért a novemberi Davis Kupa-döntőre. – Imádok a hazámért játszani, és remélem, sok magyar eljön majd szurkolni Torinóba. A horvátok és az ausztrálok mellett nem mi leszünk az esélyesek a csoportban, de attól még jó meccseket várok – fűzte hozzá.

Hirdetés

Hirdetés