Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovicsnak hamar véget ért a torna Cincinnatiben

| 2021. 08. 17. | 19:56:00
Két szettben kapott ki a nyíregyházi születésű teniszező.
Fucsovicsnak hamar véget ért a torna Cincinnatiben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott a Cincinnatiban zajló keménypályás tenisztorna férfiversenyében.

A világranglistán 37. helyezett magyar játékost a 12. helyen kiemelt kanadai Félix Auger-Aliassime (17.) győzte le hétfőn két szettben, 2 óra 23 perces mérkőzésen. Az első játszmában Fucsovicsnak 5:4-nél és 40-30-nál adogatóként szettlabdája volt, de nem tudott élni vele, ahogyan ellenfele sem 6:5-nél és 40-30-nál, így rövidítésre került sor, amit Auger-Aliassime meglepően simán, 7-0-ra nyert meg.

Az esőzés miatt rövid időre félbeszakadt második felvonásban a magyar teniszező kétszer is megnyerte a kanadai adogatójátékát, ám a sajátját négyszer veszítette el, így elbukta a sok hibával tarkított mérkőzést, és nem sikerült a 32 közé jutnia.

A két játékos harmadszor találkozott egymással – harmadszor is kemény borításon –, és párharcukban Auger-Aliassime  2-1-re vezet. Fucsovics ezen a meccsen tért vissza a vállsérülését követően, ezt megelőzően a wimbledoni Grand Slam-torna negyeddöntőjében lépett pályára. Idén ez volt a negyedik torna, amelyen az első körben búcsúzott. – Az elmúlt négy hét sajnos nem a pihenésről szólt, hanem különböző kezelésekről, gyógytornáról, majd terheléses edzésekről – írta közösségi oldalán a magyar játékos. Hozzátette, a vereség ellenére az egyik szeme sír, a másik viszont nevet, mert régóta nem tapasztalt örömet érzett amiatt, hogy újra pályán lehetett több mint két órán keresztül, és extra terhelés alatt játszhatott. – Sajnos nem sikerült győzni, a stabilitásom és a formám visszanyeréséhez még időre és fájdalommentes mérkőzésekre van szükség. Éppen ezért megyünk tovább, a US Openig két hét kemény felkészülés következik – írta Fucsovics.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés