Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics továbbjutott az adelaide-i tenisztornán

| 2022. 01. 11. | 11:08:00
A 29 éves nyíregyházi teniszező a holland Botic van de Zandschulppal csapott össze.
Fucsovics továbbjutott az adelaide-i tenisztornán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyolcadik helyen kiemelt Fucsovics Márton bejutott a második fordulóba az adelaide-i, 494 ezer dollár (156 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán. A világranglistán 38. játékos kedden a holland Botic van de Zandschulppal (56.) csapott össze, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott novemberben, Stockholmban.

Második mérkőzésükön a magyar játékos az első játszmában főként a sikeres első szervái után volt ellenállhatatlan, az ilyen adogatásainak 83 százalékából pontot szerezve 6:3-mal került előnybe.

A második szett rövidítésbe torkollott, de Fucsovics ebben a műfajban is riválisa fölé kerekedett, s végül 1 óra 53 perc alatt diadalmaskodott. A 29 éves nyíregyházi teniszező a nyolcaddöntőben a selejtezőből főtáblára jutott francia Corentin Moutet-val találkozik. A két játékos először csap össze egymással. Fucsovics – aki főtáblás lesz a hétfőn rajtoló Australian Openen – a múlt héten is Adelaide-ben versenyzett, akkor egyesben az első fordulóban búcsúzott, párosban pedig a negyeddöntőig jutott.    

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés