Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi készül a nyíregyházi Vasvári Pál utcán?

| 2022. 06. 14. | 18:59:00
Megkérdeztük.
Mi készül a nyíregyházi Vasvári Pál utcán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a nyíregyházi Vasvári Pál utca elején valami készül azon a területen, ahol korábban bérelt, kiülős, kis teraszos hely volt. Idén már nem bérli a közeli üzlet tulajdonosa, a betonplaccra pedig nemrég földet hordtak. Sajnos, pont rosszkor szakadt le az ég, mert a szakadó eső átáztatta, részben elmosta a földet, az autósok pedig egymást tologatták a sárban.

Megjegyezte: nyilván nem lehet előre tudni, hogy jön egy ekkora eső, ez viszont felhívta az arra járók figyelmét, hogy ott készül valami. Arra voltunk kíváncsiak, mi a terv ott.

A kérdésre a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója, Dicső Péter az alábbi választ adta:

A Vasvári Pál utca 18. szám előtt volt egy régi toldozott-foltozott terület, amely még a társasház előtti régi ingatlan kapubejárójaként szolgált valamikor. Ez a társasház megépítése után ott maradt és parkolóként használták, ami egy megtűrt állapot volt. Nemrég az élelmiszer bolt üzemeltetője keresett meg bennünket, hogy állítsuk helyre a területet - magyarázta Dicső Péter. - Mi a zöldfelület növelése mellett döntöttünk, és ezért készült el az, ami most ott látható. Természetesen a növények beültetése is meg fog történni a közeljövőben, de sajnos az autósok nem veszik tudomásul, hogy az ott már nem parkoló, ezért fordulhatott elő, hogy beálltak oda, ahova már nem is lehetne - tette hozzá a  közterület-kezelési igazgató.

Cs. K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés