Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összeírják a nyíregyházi kutyákat

| 2022. 06. 02. | 14:09:00
Az adaszolgáltatás kötelező, sokat kell fizetni, ha elmulasztjuk.
Összeírják a nyíregyházi kutyákat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött az ebösszeírás Nyíregyházán. A NYÍRVV Nonprofit Kft. minden ingatlanhoz eljuttatja az ebösszeíró adatlapokat, melyeket 4 hónaposnál idősebb ebenként, az oltási könyv alapján kitöltve kell visszajuttatni a társaságnak.

Az ebösszeírást 3 évente legalább egy alkalommal kell elvégezni. Az adatlapokat a társaság munkatársai augusztus 31-ig viszik házhoz, és dobják be a postaládákba, meghatározott ütemterv szerint.

Az összeíró lap kitöltésére azért van szükség, mert a települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása érdekében. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Nyíregyháza önkormányzata a város közigazgatási területén az ebösszeírással kapcsolatos feladatok elvégzésével a NYÍRVV Nonprofit Kft-t bízta meg.

Az ebösszeíró adatlap letölthető ITT.

Nem árt tudni: az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet értelmében 150 ezer forint.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését, a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés