Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb utcákat tennének simává Nyíregyházán

| 2022. 07. 26. | 17:45:00
Nem mindegyiknél volt eredményes a közbeszerzés.
Újabb utcákat tennének simává Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sorra újulnak meg a nyíregyházi utcák. A többi között jelenleg a Szent István, Széchenyi és Szarvas utca felújítása folyik, miközben a nagykörút gyűrűjének bezárásán is dolgoznak a szakemberek.

De már egy újabb "csomag" kivitelezésére kért és kapott ajánlatokat a város önkormányzata, mint azt a Közbeszerzési Értesítő július 26-i számában közzétették. Ezek pedig a következők: 

  • Derkovits utca útfelújítás
  • Luther utca – Debreceni út útfelújítás és csapadékvíz elvezetés
  • Aranykalász sor útfelújítás és csapadékvíz elvezetés
  • Hunyadi utca útfelújítás és csapadékvíz elvezetés
  • Kollégium utca útfelújítás és csapadékvíz elvezetés
  • Sugár utca útfelújítás és csapadékvíz elvezetés

A Derkovits utca Tiszavasvári út és Dugonics utca közötti szakaszát érinti a felújítás. Forgalmas belterületi gyűjtőút. Az aszfaltburkolaton hossz- és keresztrepedések, hálósan repedezett felületek találhatók az úttengelyben haladó szennyvízcsatorna felett néhány helyen süllyedésekkel. A kétoldali kiemelt szegélysor sok helyen elsüllyedt, töredezett. A tervezett burkolatfelújítás során a meglévő aszfalt felmarását követően két rétegben terítenek le aszfaltot, a szegélysort pedig a teljes hosszon átépítik.

A nyertes kivitelező a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt., amely nettó 320,69 millió forintból végzi el a munkát.

A Luther utca-Debreceni út útfelújítására és csapadékvíz-elvezetésére kiírt közbeszerzést a STRABAG Építőipari Zrt. nyerte, nettó közel 360 milliós ajánlata volt a legkedvezőbb.

Az Aranykalász sor útfelújítása és a csapadékvíz elvezetése viszont még várat magára, nem volt eredményes a közeszerzés, pedig három ajánlat is érkezett.

A Hunyadi utca felújítására is három ajánlat érkezett, itt eredményes volt a közbeszerzés, a nyertes a  KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt., nettó 176,46 millió forintos árajánlatával.

A Kollégium utca útfelújítására és a csapadékvíz elvezetésére is a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. adta a legkedvezőbb ajánlatot, nettó 132,95 millió forintért végzi el e beruházást.

A nyírszőlősi Sugár utcán, amely a Szegély utca és Szőlőskert utca között található, a meglévő aszfalt burkolat állapota jelentősen leromlott. A burkolaton kátyúsodás, mozaikos repedések jellemzők, a burkolatszélek sok helyen letörtek. A helyzet azonban a közeljövőben még nem változik, ugyanis nem volt eredményes  közbeszerzés, noha hárman is pályáztak. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés