Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeken a nyíregyházi utakon nagyban halad a munka

| 2022. 08. 29. | 19:50:00
Egymilliárd forintot meghaladó beruházások zajlanak.
Ezeken a nyíregyházi utakon nagyban halad a munka
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három jelentős belvárosi útszakasz újult meg Nyíregyházán; a Szent István utcán már a műszaki átadás-átvétel zajlik, a Széchenyi utcán szeptember közepére, a Szarvas utcán várhatóan szeptember 20-ig befejezik a munkálatokat. A Kertvárosban zajlik a Szélsőbokori út teljes hosszának felújítása, ez utóbbi beruházás 2023 májusára készülhet el – hangzott el azon az augusztus 29-i sajtótájékoztatón, amelyet Kovács Ferenc polgármester és Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő tartott a Szent István utca bejárása alkalmával.

A Szent István utcán 535 méteren újult meg az útfelület, beleértve a Nádor utcai körforgalmat. Utóbbinak a Szent István utcai ágán új gyalogátkelőhely épült, míg a Béla utcai kereszteződésnél okoszebrát alakítottak ki a biztonság jegyében. A Nádor utcai és Eötvös utcai ágakon új gyalogos és kerékpáros átvezetéseket alakítottak ki.

A Szarvas utcán 570 méteren újult meg az útfelület, két új autóbuszöböl kiépítésével, a Kereszt utcai kereszteződésnél pedig újabb okoszebrát alakítottak ki, valamint felújítottak 150 parkolóhelyet. Megújultak a gyalogos-átkelőhelyek, hiányzó járdaszakaszokat pótoltak, továbbá korrigálták a Szarvas utca–Országzászló téri csomópont vonalvezetését. A két beruházás költsége nettó 423 millió forintba került.

Okoszebra a gimnáziumnál

A Széchenyi utca és a Szélsőbokori út felújítása 886 millió forint volt. A Széchenyi utcán a Szarvas utca és a nagykörút közötti szakasz újult meg 785 méteren. Ennek keretében megoldották a bel- és csapadékvíz elvezetését, négy buszöböl épült, okoszebrát létesítettek a Zrínyi Ilona Gimnáziumnál, kerékpáros-átvezetéseket alakítottak ki.

A Szélsőbokori úton 1547 méteren zajlik a rekonstrukció, az útpályát 7,5 méter szélességűre építik át. Megvalósul a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, a gyalogjárda kiépítése és kerékpárforgalmi létesítmény kialakítása.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés