Hirdetés

Nem fogadja el letartóztatását a nyíregyházi kocsmai késelő

szabolcsihir.hu

2022.11.03. 10:38

Nem fogadja el letartóztatását a nyíregyházi kocsmai késelő

A sértett testvérpár mindkét tagja életveszélyes sérülést szenvedett.

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója október 31-én a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban egy hónap időtartamra elrendelte Á.I. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. október 28-án az esti órákban a nyíregyházi vasútállomáshoz közeli kocsmában italozott két ismerősével, mely során a gyanúsított és egyik ismerőse között vita alakult ki, majd lökdösni kezdték egymást. Harmadik társuk megpróbálta megakadályozni a további inzultust, de mikor nem járt sikerrel, egy alkalommal arcon ütötte Á.I. gyanúsítottat, aki az ütéstől a földre esett. Mikor a gyanúsított felállt, ismeretlen eszközzel megszúrta mindkét ismerőse nyakát, majd gyalogos távozott.

Mindkét sértett 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett, életüket a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A gyanúsított többször volt már büntetve, köztük személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt is. Mivel jelenleg egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől vagy tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével megnehezítené a bizonyítást. Előéletére tekintettel fennáll a veszélye annak is, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be ellene.
késeléstestvérpárvisszaesőkocsma

Hirdetés

Hirdetés