Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem fogadja el letartóztatását a nyíregyházi kocsmai késelő

| 2022. 11. 03. | 11:38:00
A sértett testvérpár mindkét tagja életveszélyes sérülést szenvedett.
Nem fogadja el letartóztatását a nyíregyházi kocsmai késelő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója október 31-én a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban egy hónap időtartamra elrendelte Á.I. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. október 28-án az esti órákban a nyíregyházi vasútállomáshoz közeli kocsmában italozott két ismerősével, mely során a gyanúsított és egyik ismerőse között vita alakult ki, majd lökdösni kezdték egymást. Harmadik társuk megpróbálta megakadályozni a további inzultust, de mikor nem járt sikerrel, egy alkalommal arcon ütötte Á.I. gyanúsítottat, aki az ütéstől a földre esett. Mikor a gyanúsított felállt, ismeretlen eszközzel megszúrta mindkét ismerőse nyakát, majd gyalogos távozott.

Mindkét sértett 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett, életüket a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A gyanúsított többször volt már büntetve, köztük személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt is. Mivel jelenleg egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől vagy tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével megnehezítené a bizonyítást. Előéletére tekintettel fennáll a veszélye annak is, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte letartóztatását.

[Beillesztett cikk: Nyakon szúrtak egy nyíregyházi testvérpárt]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés