Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kutyaviadal: felfüggesztett helyett mindenkinek letöltendő

| 2022. 12. 10. | 10:01:00
Súlyosbította a Nyíregyházi Törvényszék a szervezők büntetését.
Kutyaviadal: felfüggesztett helyett mindenkinek letöltendő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyosbította a másodfokú bíróság azoknak a vádlottaknak a büntetését, akiket a Nyíregyházi Járásbíróság 2022 nyarán tiltott állatviadal szervezésében és állatkínzás bűntettében mondott ki bűnösnek.

Az ítéleti tényállás szerint B.B. elsőrendű, L.T. másodrendű, B.N. harmadrendű, K.A.H. negyedrendű és N.Zs. ötödrendű vádlottak éveken keresztül állatviadal céljára kutyákat tartottak, tenyésztettek és képeztek ki. A kiképzést az állatviadal előtt előre eltervezett időtartamban és módszerekkel végezték, például a kutyákat erre a célra épített speciális futópadon futtatták, rövid, különösen vastag, súlyos láncon tartották, illetve téttel nem bíró állatviadalokon más kutyákkal összeengedve próbálták ki.

Alultápláltság, dehidratáltság miatti rossz általános állapotuk már önmagában is alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat, pusztulásukat okozza.

A Nyíregyházi Törvényszék a december 9-én megtartott nyilvános ülésen

  • első-, másod- és negyedrendűvádlott próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetését 1-1 év, börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre,
  • ötödrendű vádlott  próbaidőre felfüggesztett 1 év szabadságvesztés büntetését 8 hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre,
  • a harmadrendű vádlottal szemben kiszabott 8 hónap végrehajtandó szabadságvesztés büntetést 1 évre súlyosította,
  • a hetedrendű vádlottal szemben kiszabott próbára bocsátás intézkedést 300 ezer forint pénzbüntetésre változtatta meg.
  • A nyolcadrendű vádlottal szemben kiszabott 750 ezer forint pénzbüntetést – a vádlott anyagi, vagyoni helyzetére tekintettel – 560 ezer forintra enyhítette.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés