Hirdetés

Hirdetés

Kormányhivatal: nem épül Nyíregyházán akkumulátorgyár

szabolcsihir.hu

2023.01.26. 08:11

Kormányhivatal: nem épül Nyíregyházán akkumulátorgyár
A kép illusztráció (Pikist)

A létesítendő üzem profilja lemezmegmunkálás, felületkezelés, porfestés, PVC-bevonatolás.

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal január 26-i tájékoztatása szerint Nyíregyházán nem épül akkumulátorgyár. 

Az elmúlt napokban a közösségi médiában és egyes médiumokban az a téves információ jelent meg, hogy Nyíregyházán akkumulátorgyár épül, amelynek kapcsán közmeghallgatást tart a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya

– írták.

Kitértek rá, a január 31-én tartandó közmeghallgatás kizárólagos tárgya a Boysen Battery Components Hungary Kft. megbízásából eljáró Denkstatt Hungary Kft. kérelmére, a Nyíregyháza 01512/1 hrsz. alatti ingatlanon (Nyíregyházi Ipari Parkban létesítendő) tervezett akkumulátor takaró-tartólemez gyártó létesítmény telepítése, megvalósítása. A kérelem alapján a létesítendő üzem profilja kizárólag lemezmegmunkálás, felületkezelés és ezt követően porfestés, valamint PVC bevonatolás, nem pedig a tévesen terjesztett információk szerinti akkumulátorgyártás.

A közmeghallgatás kifejezett célja, hogy a nyíregyházi polgárok első kézből, a beruházó Boysen Battery Components Hungary Kft. illetékes szakembereitől kapjanak részletes tájékoztatást minden felmerülő kérdésükre, amelyhez a kormányhivatal biztosítja a megfelelő fórumot, amelyre a jogszabályi előírások szerint ügyfélnek tekinthető szervezeteket és elsősorban nyíregyházi lakcímmel rendelkező ügyfeleinket várják. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal a szokásos eljárás alapján a jogszabályi előírásoknak megfelelően, az érintett lakossági észrevételek figyelembevételével, természeti környezetünk megóvása és védelme érdekében hoz határozatot minden hasonló engedélyeztetési eljárás során, így ebben az esetben is.

A Boysen Battery Components Hungary Kft. kérelméhez kapcsolódó dokumentumok ITT elérhetők.
Nyíregyházakormányhivatalközmeghallgatásakkumulátorgyár Boysen Battery

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés