Hirdetés

Hirdetés

Mi Hazánk: élelmiszeripart akkumulátorgyár helyett!

MTI

2023.02.01. 11:00

Mi Hazánk: élelmiszeripart akkumulátorgyár helyett!
Toroczkai László (Archív fotó: MTI, Illyés Tibor)

Toroczkai László úgy véli, Nyíregyházán és Debrecenben az emberek joggal aggódnak.

Hirdetés

Akkumulátorgyárak építése helyett az élelmiszeripar fejlesztésére és egy tudásalapú társadalom létrehozására van szükség Magyarországon – hangsúlyozta február 1-jei, budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, frakcióvezetője.

Toroczkai László arról beszélt: messzemenőkig nem értenek egyet azzal az elképzeléssel, hogy "Magyarországot akkumulátorgyár-nagyhatalommá szeretné tenni a kormány", mert ezek az üzemek szennyezik a földet, a vizeket, komoly veszélynek teszik ki az adott területen élőket.

Magyarországon egészen elképesztő módon figyelmen kívül hagyják a lakosság akaratát, szándékáét, és a lakóházak mellé tervezik ezeket az akkumulátorgyárakat – jelentette ki, problémaként említve azt is, hogy a már működő gyárakban egyre kevesebb a magyar dolgozó és mind több a külföldi vendégmunkás.

Toroczkai László hozzátette, "botrányossá" váltak a Debrecenbe és Nyíregyházára tervezett létesítményekről tartott közmeghallgatások, holott az emberek joggal aggódnak saját egészségük vagy éppen ingatlanaik értéke miatt.

A Mi Hazánk politikusai kikérik a két létesítmény közműterveit és -engedélyeit, hogy világosan lássák, milyen hatással lennének ezek a gyárak a környezetre, és erről a lakosságot is tájékoztathassák – mondta.

Toroczkai LászlóMi hazánkakkumulátorgyár

Hirdetés

Hirdetés