Hirdetés

Hirdetés

Internetes csalás: egy nyíregyházi nőhöz vezettek a szálak

police.hu

2023.03.18. 17:30

Internetes csalás: egy nyíregyházi nőhöz vezettek a szálak
A kép illusztráció (Pikist)

A gyanúsított 21 éves.

Hirdetés

Az internetes piactéren hirdetett plazmavágót akarta megvásárolni egy veszprémi férfi 2022. május 15-én, de a vételár előre utalása után az eladó nem postázta a terméket. A sértett feljelentést tett a rendőrségen. Az elrendelt nyomozás során két másik sértett is a jelentkezett, akiket feltehetően ugyanaz a nő károsított meg. Egy kiskunmajsai férfi egy horgászorsót, egy lőrinci sértett pedig egy porszívót akart a csalótól megvenni. A vételár elutalása után azonban egyikük sem kapott semmit. Összességében

a három sértettet mintegy százezer forinttal károsította meg a csaló. A nyomok egy nyíregyházi nőhöz vezettek, aki ellen a rendőrök körözést adtak ki.

A csalás vétség elkövetésével gyanúsítható körözött nőt végül Budapesten, a XIII. kerületben fogták el a járőrök március 9-én. Gyanúsítotti kihallgatásán a 21 éves nyíregyházi nő elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

internetcsalás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés