Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több nyíregyházi utcát is szélesítenek

| 2023. 03. 29. | 14:00:00
Új jelzőlámpákat is elhelyeznek.
Több nyíregyházi utcát is szélesítenek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A budapesti székhelyű Colas Út Zrt. végzi a Belső körút-László utca kereszteződésében a jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítását és az ahhoz kapcsolódó munkálatokat nettó 163,8 millió forintért. 
A március 29-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Belső körút keleti ágán (Család utca felől) a forgalmi adatok alapján nagyarányú jobbra kikanyarodás tapasztalható, mely számára biztosítandó egy külön sáv. Az egyenesen továbbhaladó forgalom számára szintén külön forgalmi sávot alakítanak ki. A nagyarányú szélesítés és geometriai változtatások elkerülése érdekében az egyenesen és jobbra forgalmi irányoknak nem két külön sávot létesítenek, hanem egy elején elválasztás nélküli, majd a felállási vonalnál már elválasztott, ám mégis egy 5,75 méter széles egybefüggő sávként kezelhető forgalmi sávot. A szélesítés okán a Belső körút keleti ágán található lakossági útcsatlakozás korrekciója szükséges.

A Belső körút nyugati városközpont felé vezető ágán jelenleg kisebb forgalomra való tekintettel minimális szélesítés mellett egy egyenesen és jobbra sáv lesz. A Hunyadi utcán Örökösföld irányába új forgalmi sávot építenek. A jövőben a Szegfű utcáról nem lehet balra kanyarodni, valamint a Bujtos és Örökösföld felől a a Belső körútra sem. A szakemberek feladata az útépítés mellett a forgalomirányító lámpák összehangolása és a csapadékvíz-elvezetők részleges korszerűsítése. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés