Hirdetés

Lovaskunsztok, kutyaiskola, cicatanoda és tevék Nyíregyházán

| 2023. 04. 12. | 11:45:00
Még az állatok is élvezték a porond és a cirkusz hangulatát.
Lovaskunsztok, kutyaiskola, cicatanoda és tevék Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Richter József Magyar Nemzeti Cirkusza remek választás az állatbarátoknak, hiszen lovak, tevék, kutyusok, macskák és még egy láma is megmutatta, milyen az, amikor az ember és négylábú barátja a közös célért – jelen esetben a közönség szórakoztatásáért – együtt dolgozik.

Kezdték a kutyusok, akik a porondon parányi padokkal berendezett kutyaiskolában mutatták meg okosságukat. Ezt az elméleti tárgyaknál a helyes válasz a vakkantások száma, a földgömbön pedig a tappancs elhelyezése mutatta. Nem maradt ki az ügyeskedés sem. A testnevelésórán két lábon futottak, ugrándoztak, egymást kerülgették a házikedvencek. Persze a macskák is a házőrzők nyomába szegődtek. A szeretnivaló cirmosoknak már az ilyen produkcióba vonása is különlegesség, hiszen köztudott, a macskák szeretetét nem lehet „megvásárolni” jutalomfalatokkal, azt ki kell érdemelni. Ezt megtették az idomárok, hiszen a cicusok úgy ugráltak zsámolyról zsámolyra, sétáltak a keskeny pallón és kerülgették egymást és a bójákat, akár az oroszlánok vagy a tigrisek.

A lovak ifjabb Richter József irányításával hatalmas közönségsikert arattak. A legnemesebb állat és a hozzájuk talán legjobban értő ember nagy találkozása volt a produkció. Pontosabban voltak a produkciók! Merthogy többször is színre léptek a közönség legnagyobb örömére. És hogy ifjabb Richter József nemcsak a lovakhoz ért, azt az idővel a porondra ügető dromedárok és láma lovakkal közös bemutatója bizonyította.

Hirdetés