Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrök és tűzoltók ünnepeltek Nyíregyháza főterén

| 2023. 04. 28. | 19:34:00
Színes programokkal várták a kicsiket és a nagyokat is.
Rendőrök és tűzoltók ünnepeltek Nyíregyháza főterén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is együtt ünnepelték védőszentjeiket a tűzoltók és a rendőrök április 27-én. Szent Flórián és Szent György előtt Nyíregyháza főterén tisztelegtek a két hivatás képviselői, miközben számos programot kínáltak az érdeklődőknek.

A rendezvényen Varga Béla ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szólt az elmúlt időszak kihívásairól, eredményeiről, majd kiemelte, a Rendőr- és Tűzoltónap keretében az érdeklődők bepillanthatnak a vármegye rendőreinek és tűzoltóinak munkájába is.

Farkas József dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya kiemelte, a közös riasztási rendszernek köszönhetően a rendőrök és a tűzoltók egyszerre tudnak egy-egy esetre reagálni, egyszerre tudnak mozdulni, ha baj történik.

A megnyitón jelen volt és köszöntötte a térségbeli tűzoltókat és rendőröket Román István főispán, Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is. 

Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is élménydús, izgalmas nap volt: fel-, beülhettek a tűzoltószerekre és rendőrautókba, baleset- és tűzmegelőzési alapismereteiket bővíthették.

A rendezvényen résztvevők többek között láthatták a TŰZMANÓK-at, azaz a nyírbátori óvodások tűzoltó csoportját, majd rendőr munkakutyás, műszaki mentési és helyszínelési bemutatót is tartottak, a rendőrség Jonatán bevetési csoportja pedig akciódús gyakorlattal is készült.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés