Hirdetés

135 milliós vesztegetés: újra bíróság elé áll Bige László

Cívisír | 2023. 12. 08. | 10:08:20
Nyíregyházán ugyan felmentették, de az ügyész fellebbezett.
135 milliós vesztegetés: újra bíróság elé áll Bige László
Bige László (Fotó: MTI-archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék áprilisban B.L.T vádlottat a vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vád alól felmentette.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása iránt fellebbezett, míg a vádlott és védője tudomásul vették a döntést.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2009 végén üzleti kapcsolatba került egy, a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során a vádlott felajánlotta neki, hogy elintézi, hogy a cégétől nagy mennyiségű, 50 százalékkal valótlanul leértékelt műtrágyát kapjon, melyet saját vevőkörének így haszonnal tud továbbértékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak. A fenti megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. A készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010 januárjától októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió 400 ezer forintot a vállalkozó átadta a vádlottnak, a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

Az ügy december 12-én a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hirdetés