Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

5,9 milliárdot költenek az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítésére Nyíregyházán

MTI | 2024. 06. 07. | 17:52:56
A program harmincöt önkormányzati óvodát, kilenc önkormányzati bölcsődét is érint.
5,9 milliárdot költenek az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítésére Nyíregyházán
Várhatóan jövőre indulhat meg a kivitelezés (Fotó: Kovács Ferenc Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A második, 5,9 milliárd forint beruházási értékű ütemmel folytatódik az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítése Nyíregyházán – tette közzé Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere a közösségi oldalán június 7-én. "Ezzel újabb forrás nyílik meg az uniós pénzekből Nyíregyházának megszerzett forrásokból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz program keretében" – olvasható a bejegyzésben.

A polgármester emlékeztetett, korábban az összes önkormányzati óvoda és bölcsőde energetikai modernizációját elvégezték, most pedig olyan beruházásokat valósítanak meg, amelyek kiegészítik az elmúlt tizenkét év óvodafelújítási programját, így épületfejlesztések, játszóudvari, kültéri és fejlesztő játékok beszerzése mellett a még hiányzó bútorzat kiépítése, cseréje valósul meg.

A program harmincöt önkormányzati óvodát, kilenc önkormányzati bölcsődét, valamint a nyírszőlősi, a sóstóhegyi, a Bem József és a Göllesz Viktor általános iskolákat érinti, az előkészítő fázist követően várhatóan jövőre indulhat meg a kivitelezés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés