Hirdetés

862 pár hamis cipő a nyíregyházi piacon

Szabolcsihír | 2023. 12. 06. | 08:22:45
A NAV-osok ellenőriztek.
862 pár hamis cipő a nyíregyházi piacon
Gyenge minőségű hamisítványok voltak (Fotó: NAV)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétköznapi standnak látszott annak a piaci árusnak a pavilonja, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei vásárban füleltek le. A legális áruk között megközelítőleg kilencszáz hamis világmárkájú terméket rejtegettek.

A pénzügyőrök egy nyíregyházi piac portékáit nézték végig, amikor egy távol-keleti árus standjára felfigyeltek.

A pulton kiterített, beárazott termékek csupán fedőáruk voltak. Az asztal mögött és alatt közel kilencszáz pár „fekete cipőt” bújtattak. Adidas és Nike feliratú sportcipőket, gyermek lábbeliket, papucsokat, valamint bakancsokat találtak a pénzügyőrök. A világmárkák jogosulti képviselői is megvizsgálták a kínálatot, majd megállapították, hogy azok egytől-egyig gyenge minőségű hamisítványok, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A pénzügyőrök az összesen 862 pár hamis lábbelit lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.  

Figyelem! Az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon. A testünkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő anyagok (ruházati cikkek, lábbelik, mosószer, sminktermékek, parfümök) akár veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak. A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi és minőségi kockázatot jelentenek – közölte a NAV.

Hirdetés